hits

Det er alltid to sider av samme sak

Det er viktig for meg at dette innlegget kommer som en folow-up til forrige innlegg, og at dere forstår. 

Før jeg postet det siste innlegget snakket jeg med den personen som jeg en gang hadde problemer med, og spurte; er dette greit? Både jeg og hun, og alle andre vet at slike situasjoner tilhører fortiden. Det er viktig at alle forstår to ting.

1. Personlighet og oppførsel er to forskjelige ting. Personligheten din er den du er, og din oppførsel avhenger av den du forholder deg til. 

2. Aldri døm noen for fortiden deres. De lever ikke der lenger. 

Jeg kan vedde bloggpassordet mitt på at hver og en av dere har minst ett menneske fra deres fortid som dere ikke lenger kommer overens med. En ekskjæreste, en venninne du vokste fra... Typiske personer som du har irritert deg grønn over. Du må love meg at du aldri tillegger den personen de egenskapene du har gitt de utifra dine opplevelser. 

"Eksen min var utro mot meg så han kommer garantert til å være det igjen. Hun nye dama hans bør passe seg". 

Eller som noen kanskje opplevde mitt siste innlegg "Da jeg og hun var venner snakket hun bare om seg selv. Jeg fatter ikke at hun har venner nå" 

Og de fjerneste, dummeste; de historiene man hører fra andre. Typisk en person som de en gang kjente, eller møtte en eller to ganger; 

"Den ene gangen jeg møtte hun var hun så sykt sjenert. Hun har sikkert sosial angst" / "Da vi gikk i klasse sammen på videregående var hun hele tiden copycat og etterdilter. Det er nok sånn hun er bare, dessverre". 

 

Du kan aldri vite hva som foregår inne i hodet eller i livet til den du snakker om/med. Det er alltid to sider av samme sak. 


(Lillesøsteren min noen år tilbake)

 

Jeg vet det finnes folk fra min fortid som jeg har havnet på feil fot med. Ekskjærester, gamle venninner, tilfeldig forbipassrende. I mitt liv, akkurat som i ditt. Irriterer det deg ikke vettløs å tenke at de "har rett til" å snakke om deg som den personen du en gang var? 

Det forrige innlegget ble ikke skrevet med en intensjon om å dele stygge meninger om noen eller henge ut min tidligere venninne. Jeg ville dele en historie som jeg håper kan få mange til å reflektere over både seg selv og sin omgangskrets. Alle skal ha det bra. Kanskje alt som skal til er å si "vet du hva, nå oppfører du deg som en skikkelig bitch", for å redde et skrantende vennskap. Kanskje er det ikke meningen at dere skal være venner i det hele tatt? 

 

Ikke tillat deg selv å snakke stygt om andre mennesker. For din egen del. Begrav det som burde vært lagt dødt. 

11 kommentarer

missmommy.blogg.no

18.10.2015 kl.20:37

Flott innlegg og godt skrevet :)

18.10.2015 kl.20:47

Tommel opp ;)

Q. Vyvy

18.10.2015 kl.21:30

Super skrevet :-) skal begynne å følge bloggen din videre, du har smarte ord og tanker!

Nikita <3

18.10.2015 kl.21:38

Utrolig bra skrevet! :)

Sofie Caroline Nilsen

18.10.2015 kl.21:59

Helt sant, så bra skrevet !

Kristine

19.10.2015 kl.00:10

Så veldig fin og reflektert tekst :)

Constanza Marcela

19.10.2015 kl.11:03

helt sant! bra skrevet =) ønsker deg en fin dag <3

Norwegian Cupcake

19.10.2015 kl.19:44

Så enig med deg. Hva kommer det egentlig ut av å snakke stygt av noen andre uansett? Helt menigsløst. Ønsker deg en god kveld!

Jeanett Hensel

20.10.2015 kl.12:22

Du skriver så braa! :D

Emilie Sørlie

21.10.2015 kl.18:48

Jeanett Hensel: <3

Emilie Sørlie

21.10.2015 kl.18:48

Q. Vyvy: Så gøy :D tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Emilie Sørlie

Emilie Sørlie

22, Oslo

Instagram

Kategorier

Arkiv