hits

Din stemme teller faktisk ikke en dritt

....noen som har stått opp på feil side av senga idag?

Ok, kanskje litt hard overskrift, men det er sant. Jeg mener ikke at du skal slutte å stemme ved valg (for det er absolutt ikke hva dette handler om) eller slutte å dele dine meninger. Men, jeg kunne ønske folk hadde hakket mer innsikt. Jeg håper noen ser ironien ved at jeg deler min sterke mening og håper folk bryr seg etter en sånn overskrift? Vi er hyklere alle sammen - sånn er det bare.

Vi fortsetter med enda en streng statement; verden er blodig urettferdig. 

Da Caitlyn Jenner endelig kom offentlig ut av skapet, så millioner av oss på serien "I am Cait". Flere mente at det handlet om oppmerksomhetsbehov og en litt PRkåt fraskilt ektemann. Men... hvorfor skulle noen endret kjønnet sitt for oppmerksomhet? Nei, men nå er det heller ikke det jeg skal snakke om. Jeg reagerte skikkelig på alle disse indignerte transkvinnene som var regelrett forbannet over at de ikke ble hørt, men at Caitlyn fikk den oppmerksomhet hun trengte. "Transkvinner har sagt dette i mange år, men når du sier det hører plutselig folk etter" 

Jeg kan skrive et kjempebra blogginlegg, med gode poenger om ting som er viktig og trenger å bli hørt, og når ut til noen hundretalls mennesker. Men hadde Sophie Elise (ilu!) sagt akkurat det samme hadde det nådd ut til flere hundre tusener - i tillegg til at hun hadde fått all æren for det. Selvfølgelig hadde det føltes urretferdig!

Men jeg kan ikke forvente at min stemme blir hørt. 

For sånn fungerer faktisk verden. Noen er født inn i rikdom, makt, og en posisjon hvor de har muligheten til å nå ut til mange mennesker. Noen jobber beinhardt for å komme seg dit. Mens andre får aldri den muligheten, selv ikke etter hardt arbeid. 


Jeg kan ikke være forbanna for at andre bloggere har flere lesere enn meg hvis jeg heller ikke yter maks. Når bloggerne sier at det er en fulltidsjobb å ha en stor blogg - så har de rett. Selv uten hundrevis av eposter å svare på bruker jeg mer tid enn du skulle tro på bloggen. 

Poenget, som jeg håper er tydelig nå, er at du skal kjenne din plass. Det speiler over på mange ting. 
Du skal ikke forvente skryt, anerkjennelse eller likerklikk når du har sagt eller oppnådd noe bra. 

Det viktigste, og noe jeg setter stor pris på i mennesker, er evnen til å selv vite at det du gjorde nå faktisk var drittbra. Skryt av deg selv. Godta at selv om nabomannen sa høyt det du tenkte, så tenkte han faktisk det samme, selvom det var han som ble hørt. 

9 kommentarer

Silje Arntzen

13.01.2016 kl.17:23

Bra skrevet!

Nikita <3

13.01.2016 kl.21:24

Sykt bra skrevet! :D

Angela Nygård

13.01.2016 kl.22:29

Flink du er til å skrive :-D NYT kvelden!

sophie

14.01.2016 kl.09:28

veldig bra skrevet!

Fredrik Andersen

14.01.2016 kl.20:08

Bra skrevet! :)

kristinerosok

15.01.2016 kl.10:47

Så reflektert og bra innlegg :) Du har veldig rett. Det er ofte noen får oppslag i media for noe kreativt og kult - også kan man lese i kommentarfeltet fra surmaga folk at "dette er ikke nytt, dette har jeg sett før, dette gjorde jeg før... bla bla bla". Mulig det, men da slo det ikke gjennom ;)

Ha en fin dag! :)
kjempefint innlegg :)

Emma Olsen

19.01.2016 kl.13:54

Utrolig bra innlegg!!

Emilie Sørlie

24.01.2016 kl.16:54

kristinerosok: Ja, det er akkurat det jeg mener! Bra å se at flere er enig :D Takk i lige måde!!

Skriv en ny kommentar

Emilie Sørlie

Emilie Sørlie

22, Oslo

Instagram

Kategorier

Arkiv